Deniz Gamze Ergüven: Mustang - LUX-filmnapok 2015 várólista regisztráció

2015. november 5. 18:00 - 21:00

Helyszín: Kávézó (beszélgetés 18 órától), Díszterem (vetítés 19 órától)

Köszönjük a hatalmas érdeklődést a Lux-filmnapok iránt! A játék a páros belépőkért október 29-én 17 órakor lezárult, a szerencsés nyerteseket emailben értesíti az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája.

A további regisztrációkat már csak várólistára tudjuk befogadni, amennyiben esetleg a nyertesek közül sokan nem tudnak eljönni, a felszabaduló helyekről értesítjük a várólistára regisztrálókat a vetítés napján (reggel).

Amennyiben szeretne várólistára regisztrálni Deniz Gamze Ergüven: Mustang című filmjének vetítésére, kérjük, töltse ki a lenti regisztrációs űrlapot.

A 19 órakor kezdődő vetítés előtt, 18 órától kerekasztal-beszélgetés lesz az Uránia Kávézóban, amelynek témája a társadalmilag tudatos és kortárs problémákra érzékeny filmek útja a közönséghez. A beszélgetés résztvevői: Bíró Tibor, a Jameson CineFest fesztiváligazgatója, Bognár Péter filmforgalmazó (Magyar Hangya), a Lux-díj jelölőbizottságának magyar tagja és Böszörményi Gábor filmforgalmazó (Mozinet), moderátor: Buglya Zsófia, az Uránia programigazgatója.

Kérjük, a regisztráciős űrlap "Üzenet" mezőjében jelezze, ha a beszélgetésen is részt vesz.


Regisztrációs űrlap


Múltbeli eseményre nem lehet regisztrálni


Öt lánytestvér egy török faluban él nagybátyjukkal és nagyanyjukkal. A kamaszlányok felhőtlen boldogságban vágnak neki a nyári szünetnek, de a bigott török közeg a legkisebb kilengést sem tűri: az egyik szomszédasszony jelenti a lányok erkölcseire vigyázó nagymamának, hogy azok együtt fürödtek a tengerben a falubeli fiúkkal. A nyári vakáció a lányok számára nem azt a szabadságot hozza, amire számítottak, éppen ellenkezőleg, nevelőik egyre drasztikusabb módszerekkel próbálják betörni őket és megakadályozni, hogy az ezeréves tradíciók ellenében viselkedjenek. Az öt lány öt különböző választ ad az elnyomásra.  

A normális gyerek- és fiatalkorra, szabadságra és szerelemre vágyó kamaszlányok története a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál egyik legnagyobb dobása volt. Az elsőfilmes török rendezőnő filmje komoly témát boncolgat, ám igazi életigenlő, befogadható és megható mozi, amelyet Franciaország nem véletlenül választott saját Oscar-nevezettjének.

LUX-díjas és a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyertes filmje, valamint a 2016-os Golden Globe és az Oscar esélyese. Nálunk már nagy sikerrel szerepelt a LUX filmnapokon.

Rendező: Deniz Gamze Ergüven

Főszereplők: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Elit Iscan

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató