Hősök Tere Történetek - Hajnali láz

Könyvbemutató és beszélgetés, a Hősök Tere és a Libri Könyvkiadó közös estje nov. 6-án

2015. november 6. 18:00 - 20:00

Helyszín: Díszterem

Akik sosem adták fel – Az élet szerelmes regénye és a szemléletváltás ereje

„Hősök Tere Történetek" címmel új programsorozatot indít a Hősök Tere Kezdeményezés.

Mi a közös egy szerelmi történetben és a Hősök Terében? Gyere el az Uránia Nemzeti Filmszínházba november 6-án egy különleges esti beszélgetésre, hogy együtt kiderítsük.  A Hősök Tere és a Libri Könyvkiadó közös estjén reményeink szerint megelevenedik egy regény: egy család története, a valóság és a szemléletváltás ereje.


Jegyinformációk

Belépő: 2000 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján, valamint az Interticket hálózatában

Tovább az online jegyvásárláshoz


Svédország, 1945. Országszerte koncentrációs táborokból szabadult embereket ápolnak. A 25 éves Miklóst újra halálra ítélik: az orvos hat hónapot ad neki. De Miklós hadat üzen a sorsnak: levelet ír 117 magyar lánynak, akik annak idején földijei voltak, és most itt vannak valamelyik rehabilitációs táborban. Feleséget keres, akivel odahaza újrakezdheti az életét. És a válaszlevelek között hamarosan rátalál az igazira: Lilire. Elhatározzák, megpróbálják elintézni, hogy láthassák egymást személyesen is. Mindenáron élni és szeretni akarnak.

Így szól Gárdos Péter Hajnali láz című világsikerű regényének Gárdos Péter: Hajnali lázfülszövege. A regény, ami a Gárdos család múltja.

Ahogy maga az író fogalmazott, ez a könyv – és a mű alapján készült film - az élet szerelmes regénye. Varázslatos történet arról, hogy hogyan lehet egy kétségbeejtően reménytelen szituációban is a pozitívra koncentrálni és hinni a változásban, sőt tenni is érte. A Hősök Tere Kezdeményezés egyik fő célja pont az, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, mindig van lehetőség a változásra, fejlődésre és hogy mi magunk vagyunk azok, akik tehetünk ezért.

A Hősök Tere Kezdeményezés és a Libri Könyvkiadó közös estéjén beszélgetünk az alkotóval, a regény egyik főszereplőjével, Lilivel, aki nem más, mint Gárdos Péter édesanyja, Bíró Ágnes. A beszélgetőtárs Orosz Györgyi, a Hősök Tere egyik alapítója.

A szereplőktől kérdezni is lehet majd.
Teret adunk a beszélgetésnek, az inspirációnak.
Az estén részletek is elhangoznak a Hajnali láz című nagysikerű regényből, valamint bemutatunk eredeti leveleket, korabeli dokumentumokból.

A beszélgetés után Gárdos Péter dedikál a helyszínen.

Gárdos Péter regényét öt évvel első magyarországi megjelenése után a világ legfontosabb könyvkiadói is felfedezték. A Publishers Weekly és a Booktrade által az idei Londoni Könyvvásár legfontosabb könyvének tartott Hajnali láz külföldi jogaiért a világ vezető kiadói versengtek. Eddig 30 kiadó vette meg a fordítási jogokat. Szinte valamennyi európai nyelven hamarosan megjelenik a Hajnali láz, emellett olyan országokban is saját nyelven olvashatják majd a könyvszeretők, mint Brazília, Taiwan, Kína, Korea.

Rendező: Hősök Tere és a Libri Könyvkiadó

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Események
FILM/ZENE: Johanna
2024.04.19 20:00 - 21:30
FILM/ZENE: Ennio Morricone
2024.04.20 16:00 - 18:45
FILM/ZENE: Annette
2024.04.21 19:00 - 22:00
FILM/ZENE: Testről és lélekről
2024.04.23 19:30 - 21:30
FILM/ZENE: TÁR
2024.04.27 19:00 - 21:40
Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató